Zomervakantie

Onlangs vroeg een vriendin aan mij wat ik doe in de vakantie. Het antwoord daarop is dat ik onder andere veel lees en teken. Ik ga nooit alleen op vakantie, dus in de vakantie doe ik deels individuele activiteiten en deels gezamenlijke activiteiten. Als er leuke wandelpaden in de buurt zijn, dan gaan mijn zonen wandelen, ik kan alleen een wandelingetje maken van 45 minuten, daarna wordt mijn been stuurloos.

Als de mogelijkheid er is, gaan we met ons vieren een dagdeel het water op, bijvoorbeeld kano├źn, of zeilen. Wij maken natuurlijk ook uitstapjes naar bezienswaardigheden in de omgeving van ons verblijf, bijvoorbeeld naar een mooi stadje of een kasteel. Maar ontspanning staat voorop, dus we gaan niet als het 40 graden is door een drukke stad sjouwen om kunstschatten te bekijken. Dan zit ik liever ergens de schaduw te tekenen, dat is al een jaar of 12 een geliefde vakantie activiteit van mij. De resultaten zijn wisselend, maar het gaat eigenlijk niet om het resultaat, maar meer om de bezigheid van het in mij opnemen van de omgeving en het vastleggen van herinneringen. Ik hoef natuurlijk niet te zeggen dat ik ook schrijf op vakantie, en ook dat gaat vooral om het vastleggen van herinneringen.

Als we naar een vakantiehuis gaan in een zeer warm gebied dan kiezen we voor een huis met zwembad voor de verkoeling en de lichaamsbeweging. Maar we kiezen ook wel eens voor een bestemming waar een zwembad minder gangbaar is zoals Zweden of Luxemburg of het noorden van Frankrijk.

Op vakantie moet er natuurlijk ook gegeten worden en wij kunnen alle vier koken, dus er wordt op vakantie elke dag lekker gekookt, soms simpel, en soms bewerkelijk.

Tot slot gaan er altijd wat spelletjes mee voor momenten met regen of wanneer het buiten te warm is om te zijn.

De keuze van de vakantie bestemming en de faciliteiten aldaar moet natuurlijk wel zorgvuldig uitgezocht worden i.v.m. mijn beperkingen. Maar dat is eigenlijk niet anders voor mijn huisgenoten die alle drie langer dan 1.90 zijn. Er bestaan namelijk veel vakantiehuizen met vrij korte bedden en lage deurposten. Die huizen vallen altijd af.

Augustus 2022

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.