Wandeling op 12 februari

Op 12 februari geleden maakten wij een wandeling. Het was niet koud, zo’n graad of 10, boven onze hoofden een dikke grijze deken van wolken. In de bomen en struiken waren veel vogelgeluiden te horen, heel opvallend was het geluid van spechten, veel geroffel op verschillende bomen. Het geroffel klonk hoog, laag en er tussen in. Het leken mij meerdere spechten in verschillende bomen. 

Een week later wandelden wij weer in hetzelfde park. Het was weer een bewolkte dag, niet koud en niet warm. Deze keer waren er vooral eekhoorns actief, sommigen renden achter elkaar aan, eerst over de grond, waarna ze hun pad in een boom vervolgden, Halsbandparkieten vlogen luid kwetterend op, verstoord door de langs racende eekhoorns.

Die wandelingen lieten een hoopvol lente gevoel bij mij achter, dus toen ik enkele dagen geleden in mijn keuken voorbereidingen voor het avondeten stond te maken was ik maar lichtelijk verbaasd toen ik vanuit de tuin het geluid van een Vroedmeesterpad meende te horen. Wel bijzonder vroeg zo op 20 februari al, dus misschien was het ook maar verbeelding. Ik heb het in de dagen erna niet opnieuw gehoord.

Februari 2023

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.